Karakter gennemsnits krav på populære uddannelser

Da der er hvert år kun er et vist antal pladser på hver af de forskellige videregående opsættes der på nogle uddannelser hver år en adgangsbegrænsning.
Adgangsbegrænsningerne er ofte delt op i KVOTE 1 og KVOTE 2.

KVOTE 1:
Ved kvote 1 rangere uddannelse institutionerne ansøgerne efter karaktergennemsnit, og giver de ledige pladser til de ansøgere, som har de højeste karaktergennemsnit.
Karaktergennemsnitskravet på de forskellige uddannelser variere fra år til år. Nogle år falder karaktergennemsnitskravet andre gange stiger det. Tendensen er dog stigende på de fleste videregående uddannelser.  Du skal derfor forberede dig, at du højest sandsynligt skal have et højere karaktergennemsnit end der var på uddannelsen det foregående år.

KVOTE 2:
For ansøgere igennem KVOTE 2 laver uddannelsesinstitutionen en individuel vurderingen af de enkelte ansøgere. For mere information om dette besøg de enkelte uddannelses institutionernes hjemmesider.

KVOT 1 og KVOT 2 opgørelser

– 2014
– 2013
– 2012
– 2011

Kan jeg på nogen måde ændre mit karakter gennemsnit fra gymnasiet?

Nej, det er desværre ikke muligt at ændre dit karaktergennemsnit fra gymnasiet heller ikke hvis du tager de samme fag på et suppleringskursus eller liggende. Dog kan gode karakterer i suppleringskurser bruges give dig en fordel, hvis du søger ind igennem KVOTE 2.

Andre specifikke adgangskrav

Nogle videregående uddannelser eksempelvis; Idræt, journalistik, og diverse design relaterede uddannelser anvender ikke karaktergennemsnittet som et parameter for hvem der optages. Her bliver man optaget efter andre kriterier såsom optagelsesprøver eller samtaler. På KVOT 1 og KVOT 2 opgørelserne kan du endvidere se hvilke uddannelser, der ikke anvender karaktergennemsnittet. (Der står “ej kvote oplyst ved dem”)
De specifikke krav kan du få oplyst på den konkrete uddannelsesinstitutions hjemmeside.

 

 

 

1 / 2